Ячмінь – рослина сімейства злакових. У природі розрізняють близько 30 його видів, найпоширенішим з яких є ячмінь звичайний. Саме його і застосовують в кулінарії.

Цей вид злакових відомий людству з давніх часів. Археологічні розкопки доводять, що ячмінь вирощували ще в кам’яному столітті. У Єгипті ячмінь присвячували верховної богині Ісіді, яка, за легендою, виявила дикий ячмінь і передала його своєму чоловікові Осірісу, щоб той навчився обробляти його на полях і навчив цього людей. З окультуреного ячменю, голосують далі міф, Ісіда спекла коржі, щоб відучити людство від канібалізму. У Стародавній Греції ячмінь шанувався як священного рослини Деметри, Матері-землі, а також використовувався в ритуалах Елевсинських містерій.

Сьогодні ця рослина росте по всьому світу. Воно дуже невибаглива у догляді, легко підлаштовується під будь-які кліматичні умови.

Ячмінь дуже корисний для харчування як людей, так і тварин, для домашніх вихованців він служить концентрованим кормом. У його зернах збалансовано поєднуються білок і крохмаль, вітаміни, мінерали. З ячменю роблять ячну і перлову крупу. ячмінну муку. На Близькому Сході він є основою для безлічі традиційних страв. Зараз налічується близько 30 різновидів ячменю. Його використовують для приготування пивного солоду, квасу, ячмінного оцту, каш, киселів, похлёбок та інших страв.

Рецептів з необробленого, що не перетвореного на ячну крупу або перловку ячменю не дуже багато, на них прийнято дивитися як на страви, що мають, скоріше, лікувальну цінність, ніж кулінарну. Однак вони вельми смачні, що в поєднанні з безумовною користю робить їх воістину безцінними. Перед приготуванням ячмінь необхідно замочити, ще бажаніше проростити зерна, щоб концентрація корисних речовин в них збільшилася.

З ячменю можна приготувати, наприклад, дуже корисну кашу.

Або читайте here.

З цим читають:

  • Лікувальні рецепти на основі зерна ячменю

    Лікувальні рецепти ячмінних відварів і компресів При сильному кашлі, проносі, коліті, гастриті, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту…

  • Як приготувати індичку, щоб вона була м’якою і соковитою

    М’ясо індички, як відомо, відрізняється малим вмістом жиру і особливим червоним відтінком. Страв з такого продукту можна приготувати величезна кількість, так як її смажать, варять, тушкують, копт…

  • Як приготувати повітряний рис

    У повсякденному житті ми можемо дуже часто зустріти на вулицях міста спеціальні машини для приготування рису, які радують жителів кожного міста, як малюків, так і дорослих. Особливо якщо переглян…

 


А що ти думаєш з цього приводу? Ваші відгуки: