М’ясо індички, як відомо, відрізняється малим вмістом жиру і особливим червоним відтінком. Страв з такого продукту можна приготувати величезна кількість, так як її смажать, варять, тушкують, коптять. Ще з м’яса цієї птиці виходять чудові консерви, паштети, фарші, ковбаси та багато іншого. Грудка у індички має більш світлий відтінок, що не рідко цю частину називають «біле м’ясо», яке рекомендується вживати при дієтичному харчуванні.

Не рідко багато господинь готують цю птицю до святкового столу або просто ж хочуть побалувати різноманітними шедеврами своїх рідних і близьких. Але як приготувати індичку, щоб вона була м’якою і соковитою, знають не всі. Для того щоб страви були смачними і доставляли насолоду необхідно дотримуватися деяку технологію приготування.

– столова ложка вершкового масла;

– пару зубчиків часнику;

– кілька головок ріпчастої цибулі;

– 2 ст. л. картопляного крохмалю;

– 0,5 склянки вершків 35%;

– панірувальні сухарі і борошно (для панірування порційних шматочків);

– сіль, спеції, зелень.

Приготування

Індичку нарізають однаковими пластинками і злегка відбивають молотком. Потім солять, посипають спеціями і залишають на деякий час, для того, щоб м’ясо всотало. Потім його панірують у борошні перемішаної сухарями і швидко обсмажують на розпеченій сковороді до напівготовності. Роблять це швидко, щоб м’ясо зберегло соковитість.

Після того, як м’ясо обсмажити, його складають у глибокий лист. Далі необхідно приготувати соус. Для цього цибулю та гриби нарізають кубиками, а часник скибочками і обсмажують овочі на вершковому маслі до золотистого кольору. Після чого акуратно додають крохмаль, розведений у холодній воді. Додають вершки і доводять до смаку.

Готовим соусом заливаємо підлозі готову індичку і ставимо в духову шафу на півгодини. Потім перевіряють м’ясо на готовність. Якщо страва приготувалося, тоді подають до столу в гарячому вигляді, рясно посипавши рубаною зеленню.

Запеченнаяіндичка

Або читайте here.

З цим читають:

  • Як приготувати індичку до празничні столу

    «Индейка, запечена з ЯБЛУКАМИ Для початку її потрібно заспокоїти. Купити індичку вагою 5 кг на 6 персон і пляшку віскі. Крім того сіль і перець, оливкова олія і тонкі шматочки бекону. Обкласти…

  • Як приготувати стейк з яловичини

    Щоб приготувати стейк з яловичини, потрібно досить таки багато розуміти в кулінарії, а саме: як смажити м’ясо. як його приправляти різними спеціями, і самі рецепти приготування. Якщо ви все це зн…

  • Як правильно приготувати паску і паски

    Сподобалася стаття? Розмісти її на своєму сайті скопіювавши код нижче: applepages.kz/ru/view_element.php?id=354 >> Як правильно приготувати паску та кулічі Великодній стіл завжди був смачним, ряс…



А що ти думаєш з цього приводу? Ваші відгуки: