У повсякденному житті ми можемо дуже часто зустріти на вулицях міста спеціальні машини для приготування рису, які радують жителів кожного міста, як малюків, так і дорослих. Особливо якщо переглянути ринок Індії, то можна здивуватися, що цей рис продається практично на кожному кроці. Він має вигляд неглибокого котла, який заповнений великим піском Кархан. Все це ставлять на величезні розпечені вугілля, в процесі пісок розжарюється, і в нього висипають рис. Цей процес займає досить велику кількість часу, все потрібно ретельно перемішувати і чекати, поки рисинки не почнуть надуватися по черзі. По закінченню цього процесу необхідно суміш просіяти через густе сито і можна побачити, що рис готовий. Після його розкладають по паперовим пакетиках і пускають у продаж. Якщо ви віддаєте перевагу рису гарної якості, то будьте готові, що у вас займе якийсь то кількість часу пошуки його і потім торг, так як це має якийсь звичай в Індії. І все ж якщо рис придбаний в кілька разів дорожче, він може мати присмак пилу.

Також є величезна кількість рецептів, які можна застосувати в домашніх умовах, він у деяких випадках виходить набагато смачніше того, що ви придбали на ринку. Це займе не так вже багато часу, як ви думаєте, все набагато простіше. Приблизний час приготування близько 30 хвилин. У середньому розраховане на 6 порцій. Для цього необхідно: 1/4 склянки (60 мл) топленого масла або соняшникової олії з несолоним вершковим, 50 г рису і 1/2 чайн. ложки солі.

Починаємо з того, що гріємо топлене масло (або те яке ви будете використовувати у своєму рецепті), в каструлі об’ємом близько 5 літрів, бажано на середньому вогні. Багато радять, що більш зручним у використанні буде рис-напівфабрикат, який пройшов обов’язкову теплову обробку і починати обсмажувати на добре висушеної сковорідці. У процесі цього, коли рис стане максимально гарячим, необхідно його перекинути в розпечене масло, там ви і побачите, як кожна рісинки вздуется. Радять цей рис використовувати в якості різноманітних хрустких закусок.

Або читайте here.

З цим читають:

 


А що ти думаєш з цього приводу? Ваші відгуки: