Пройшли ті часи, коли забувши вранці витягнути м’ясо або фарш з морозильника, сім’я залишалася практично без вечері, бо готувати ввечері було ні з чого. Тепер досить покласти його в мікрохвильову піч і через короткий проміжок часу, можна готувати з нього все що завгодно. Навіть пельмені все в тій же мікрохвильовці.

Але знати, як розморозити м’ясо в мікрохвильовці правильно, хоча це і найпростіший процес, все ж потрібно.

Розморожування м’яса в мікрохвильовці

Що собою являє розморожування в СВЧ? Мікрохвилі при розморожуванні спочатку контактують із зовнішньою поверхнею, потім тепло поступово проникає вглиб продукту.

Щоб уникнути запікання поверхні, поки ще всередині не размерзлись, потрібно робити паузи – цикли з робочого в неробочий режим перемикаються автоматично, що дозволяє контролювати швидкість і якість розморожування.

Великі шматки м’яса витягувати з печі слід холодними зовні, а всередині вони дуже холодні – це дозволить уникнути запікання на тонких частинах. Після того, як витягли м’ясо з печі, дайте йому полежати при кімнатній температурі до повного відтавання.

У процесі переверніть шматок м’яса хоча б один раз для рівномірного розморожування.

Для вимірювання температури всередині шматка м’яса найкраще використовувати термометр. Тільки не забудьте його прибрати, коли продовжите процес розморожування в СВЧ. Оптимальною температурою, при якій можна починати готувати з м’яса, вважається + 4С всередині.

Розморожувати продукт потрібно накривши кришкою. Якщо окремі місця сильно нагріваються, то прикрийте їх невеликими шматочками фольги для відбиття мікрохвиль від перегрітих ділянок.

Час розморожування залежить від обсягу (ваги) шматка. Так наприклад,

  • яловичина вагою в кілограм буде розморожуватися близько 25 хвилин,
  •  порційні шматочки товщиною в два сантиметри – близько 8 хвилин,
  • відбивні (450 грам) – близько 8 хвилин,
  • свинина (філе) вагою в кілограм – близько 25 хвилин,
  • м’ясо на реберцях (500 грам) – хвилин 7,
  • фарш і гуляш вагою в 500 грам – хвилин 10.

До речі, знаєте як розморозити фарш в мікрохвильовці правильно? Покласти його в посуд для МВП, накрити кришкою, поставити в піч, включити режим розморожування і виставити хвилини 2-3. Зняти кришку, перемішати виделкою і знову поставити на 2-3 хвилини. Знову перемішати виделкою і ще раз повторити розморожування. Потім дати постояти при кімнатній температурі до нагрівання.

Або читайте here.

З цим читають:

  • Котлетки з яловичого фаршу з вівсяними пластівцями – Смачні котлети 1001 ЇЖА

    Якщо ви любите поласувати різноманітними стравами із чудесної яловичини, цей рецепт обов’язково вам запам’ятається! Смачні котлети з яловичини з вівсянкою виходять дивовижно ніжними, неповторно а…

  • Як залучити дитину до сімейних заходам

    Про те, як залучити дитину до сімейних заходам . батьки починають замислюватися, коли розуміють, що домашні справи зовсім не цікавлять спадкоємця, що він не має ніяких обов’язків і воліє, щоб дор…

  • Як варити яйця кулінарні хитрощі

    Ніщо так не псує настрій, як пригорілий вечерю або несмачний сніданок. Поспішаючи на роботу або навчання, ми часто забуваємо, що навіть найпростіші продукти вимагають дотримання технології пригот…



А що ти думаєш з цього приводу? Ваші відгуки: